12 maart 2016

Nieuwe minor in 'Culture and Society in Morocco'

Studenten die geïnteresseerd zijn in Marokko kunnen zich inschrijven voor de gloednieuwe Engelstalige minor ‘Culture and Society in Morocco’ die in september 2016 van start gaat aan het NIMAR in Rabat, Marokko! De minor is toegankelijk voor alle studenten van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen aan Nederlandse Universiteiten.

Het programmaDoordat je je onderdompelt in de Marokkaanse cultuur, word je in drie maanden opgeleid tot specialist op het gebied van de modern Marokko. Je krijgt les van verschillende Marokkaanse en andere buitenlandse academici over o.a. Marokkaanse geschiedenis, samenleving en politiek. Naast colleges zullen er vele excursies plaatsvinden binnen de stad en ga je vijf dagen op veldwerktrip naar het Marokkaanse platteland.

RabatRabat - de hoofdstad van Marokko - is een goed georganiseerde, veilige stad aan de Atlantische kust waar studenten op een prettige manier kennis kunnen maken met het Noord-Afrikaanse leven.
Souhaib Ben Kchouh, student van een eerder NIMAR-minorprogramma in Rabat vertelt over zijn studie-ervaring in de Marokkaanse hoofdstad: "Rabat lijkt een Westerse stad, maar je kunt er veel nieuwe ervaringen opdoen. Elke dag in Rabat is een avontuur en er zijn ontelbare cafés te ontdekken waar je huiswerk kunt maken en je onder de locals kunt begeven."

Voor studenten: praktische informatieDe Engelstalige minor duurt van september 2016 tot december 2016 en is 30 EC waard. Het programma is zowel toegankelijk voor tweede- als derdejaarsstudenten, mits zij basiskennis hebben in de Geesteswetenschappen of Sociale Wetenschappen.

  • Toelating geschiedt op basis van 'wie eerst komt - eerst maalt'-principe. Er is een mogelijkheid tot vooraanmelding voor 1 mei.
  • Je kunt je aanmelden voor deze minor tussen 1 mei en 1 juni. Stuur een e-mail met een korte motivatie en CV naar nimar@hum.leidenuniv.nl.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de Engelstalige website.