Bibliotheek

Het NIMAR beschikt over een bibliotheek met studieruimte. NIMAR zal een actieve rol spelen in het verzamelen en ontsluiten van de vele documentatie die in Marokko beschikbaar is voor onderzoek en onderwijs en bijdragen aan de Leidse en Nederlandse collectievorming op het gebied van Marokko, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Voorzieningen

In het NIMAR komt een bibliotheek annex studiezaal voor medewerkers, studenten en geaffilieerde studenten en onderzoekers. De leeszaal beschikt over vijftien tot twintig werkplekken, twee computers en WiFi.

Bezoekers brengen in beginsel hun eigen laptop mee en maken gebruik van WiFi voor toegang tot de Universiteitsbibliotheek Leiden (UBL) op afstand.

Collectie

NIMAR krijgt de beschikking over een handbibliotheek met literatuur die voor het onderwijs nodig is. De bibliotheekcollectie van het NIMAR wordt integraal onderdeel van de Leidse Universiteitsbibliotheek (UBL). Dit betekent ook dat NIMAR toegang biedt tot de digitale bibliotheek van de UBL aan studenten, staf en geassocieerde studenten en onderzoekers.

Via onderstaande links, welke toegang geven tot een ACCESS-bestand, kan de catalogus van de NIMAR-bibliotheek worden gedownload. Zoek in de ‘Nimartheek - Boeken’ met de volgende instellingen:

 

Extra geld voor collectievorming

NIMAR voorziet in collectievorming over Marokko en de regio. De Faculteit Geesteswetenschappen heeft extra middelen ter beschikking gesteld voor de bibliothecaire collectievorming over Marokko en de Arabische wereld door het NIMAR. Het onderwijs over Noord-Afrika en het Midden-Oosten richt zich in toenemende mate op moderne ontwikkelingen in sociologie, politiek, economie en islam, naast de klassieke deelgebieden taal- en letterkunde. Met extra budget zal op deze terreinen materiaal aangeschaft kunnen worden in zowel het Arabisch als westerse talen.