HBO

Het NIMAR biedt onderwijs en andere diensten aan Nederlandse HBO-instelling. Het gaat daarbij om een gedifferentieerd aanbod van cursussen, minoren, studiereizen en stages dat samen met HBO’s in Nederland wordt aangeboden. Het NIMAR streeft ernaar dit aanbod uit te breiden in samenwerking met Nederlandse HBO-instellingen.

Het NIMAR biedt twee onderwijsprogramma’s aan voor het WO, waarbij ook HBO-studenten kunnen aanschuiven. Het onderwijsprogramma Arabische taalverwerving, het Rabat-semester wordt ook gevolgd door studenten van de opleiding Orientaalse talen en communicatie aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Gevorderde HBO-studenten kunnen zich aanmelden voor de minor "Culture and Society in Morocco". Op basis van een motivatiebrief kunnen zij worden toegelaten.

De Haagse Hogeschool organiseert de Summer School “Sustainable Business in Africa” voor Nederlandse, Marokkaanse en internationale HBO-studenten. Daarnaast kunnen groepen HBO-studenten een inhoudelijk programma volgen aan het NIMAR in het kader van een studiereis. Op deze manier bezochten bijvoorbeeld studenten International Business and Languages van de NHL (Leeuwarden), van Avans, Academie voor Sociale studies (Breda), van Fontys Hogeschool (Tilburg), van Saxion Hogeschool, afdeling mode (Enschede) en van  Hogeschool Rotterdam (Rotterdam) het NIMAR.

 

Studenten

Voor meer informatie over mogelijkheden en kosten voor ondersteuning van het NIMAR bij studiereizen kunt u contact opnemen via nimar@hum.leidenuniv.nl

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met het NIMAR dan kunt u contact opnemen met Dr. A. Stremmelaar via a.stremmelaar@hum.leidenuniv.nl