26 maart 2018

Start van het Rabat semester, 2018

De NIMAR-studenten Arabisch zijn op 5 februari begonnen aan hun studie aan het NIMAR in Rabat. Het semester begon met een introductiedag waarin er kennis werd gemaakt met het instituut, de studenten onderling en de stad Rabat.

 Introductiedag op het NIMAR

Inmiddels zijn de studenten begonnen met het ontwikkelen van zowel het standaard Arabisch als het Marokkaans Arabisch. Omdat taal onlosmakend verbonden is met de lokale samenleving en cultuur krijgen studenten ook gast colleges van Marokkaanse academici over de Marokkaanse cultuur en samenleving.

Ze hebben inmiddels college gehad over politiek, civil society, sociale opstanden en religie. Daarnaast gaan studenten wekelijks op excursie om een context te krijgen van Marokko en de samenleving op verschillende gebieden te ervaren. Zo hebben studenten met een archeologisch perspectief naar zusterstad Salé gekeken, onder leiding van archeoloog professor Krombi, studenten zijn naar Casablanca afgereisd om de Hassan II Moskee te bezoeken en om de jaarlijkse boekenbeurs te ontdekken, daarnaast bezoeken studenten musea en verschillende instituten zoals het Al Mowafaqa instituut. Kortom een rijke introductie in de Marokkaanse cultuur en samenleving.