09 december 2016

Lessen Nederlands

In samenwerking met het Leiden Academisch Talencentrum (Universiteit Leiden) biedt het Nimar hetzelfde lessenpakket Nederlands aan. Het Nimar start vanaf 30 januari met lessen Nederlands. Hieronder vindt u alle informatie. Voor andere vragen mag u ons altijd contacteren.

Doelgroep en toelatingseisenDe cursus is bedoeld voor volwassenen die graag de Nederlandse taal wensen te beheersen. Voor deze cursus is geen kennis van de Nederlandse taal vereist; het betreft een beginnerscursus.
Een basiskennis van het Frans (A2) is vereist.
Het tempo van de cursus is hoog. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een actieve studiehouding hebben en de lessen thuis voorbereiden.

CursusbeschrijvingIn deze cursus komen alle basisvaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Er is vooral aandacht voor het alledaagse taalgebruik. Tijdens de cursus wordt de basisgrammatica van het Nederlands behandeld. Men leert ca. 650 woorden uit de basiswoordenschat.
Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 3 uur.
Na de cursus is men in staat een kleine conversatie over een alledaags onderwerp te voeren, zoals over de eigen woonsituatie, herkomst, gezinssituatie. Ook is men in staat opschriften en eenvoudige teksten te begrijpen.
Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Praktische informatieStartmoment: 30 januari 2017
Einddatum: 12 april 2017
Aantal lessen: 20
Lestijden: De lessen gaan telkens door op maandag (18u-21u) en woensdag (18u-21u)
Prijs: 3000 DH
Startniveau: 0
Doelniveau: A1
Instructietaal: Nederlands en Frans
Plaats: Nimar (3, avenue Marrakesh, Hassan, Rabat)
Cursusmateriaal: Nederlands in gang (inbegrepen in de schrijvingskosten)

Inschrijving

Om je in te schrijven dien je een mailtje te sturen naar nimar@hum.leidenuniv.nl

Inschrijvingen zijn pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.