18 september 2018

Nederlandse taalcursus

Praktische informatie

Start: 2 oktober 2018
Eind: 13 december 2018
Cursusdagen: 20 (40 uur)
Tijdstip: Dinsdag (17:00 - 19:00) en donderdag (17:00-19:00)
Prijs: 2000 dhs + 500 dhs voor het cursusmateriaal
Instructietaal: Nederlands + Frans / Engels
Cursuslocatie: De cursus vindt plaats bij het NIMAR (Rue Marrakesh, Hassan, Rabat)
Cursusmateriaal: « Nederlands in gang »

Cursusbeschrijving

Het doel van deze cursus is om geleidelijk een basis te verwerven in de communicatieve vaardigheden: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Er wordt speciale aandacht besteed aan de dagelijkse communicatie. Na de cursus zijn de studenten in staat om korte gesprekken te voeren over verschillende onderwerpen zoals de persoonlijke situatie, familie, huisvesting, en het begrijpen van eenvoudige teksten.

Deze cursus is bedoeld voor hoger-opgeleiden en studenten. Voorkennis van de Nederlandse taal is niet nodig, want het is een beginnerscursus, maar kennis van het Frans of Engels (A2) is wenselijk. Het tempo van de cursussen is hoog, er wordt van de studenten een actieve houding in de klas verwacht. De cursussen moeten thuis worden voorbereid, rekening houdend met 3 uur voorbereiding per cursus.

Aan het einde van het semester wordt er een schriftelijk examen afgenomen. De student ontvangt een certificaat als hij slaagt voor het examen en aanwezig was bij 80% van de lessen. 

Inschrijving

De inschrijving vindt plaats bij het NIMAR, van 18 september tot 24 september (tussen 9u en 17u, vrijdag van 9u tot 16u). Om in te schrijven, gelieve de deelnamekosten en de materiaalkosten (2500 dhs, in contanten) en een fotokopie van uw identiteitskaart mee te brengen.
Er zijn 16 plaatsen beschikbaar. Als er meer dan 16 geïnteresseerden zijn, worden deze op een wachtlijst geplaatst.
Indien er minder dan 5 deelnemers zijn, wordt de cursus geannuleerd en worden de kosten terugbetaald. U ontvangt een bevestiging of annulering op 25 september.