06 april 2017

Als Ik Daar Ben (Documentaire)

Op donderdag 6 april vertoont het Nimar de documentaire Als Ik Daar Ben van Marjolein Veldman.

Een tweede thuis

Marjolein Veldman is geboren en getogen in Nederland maar raakte meer dan vijftien jaar geleden gefascineerd door Marokko, nadat haar collega Mohamed haar uitnodigde om de vakantie bij zijn familie in Marokko door te brengen. Ook voor haar werk bij het Marokko Fonds reisde ze verschillende malen naar Marokko, waar ze veel Marokkaanse Nederlanders ontmoette die initiatieven hadden opgezet om de levensomstandigheden van de Marokkaanse bevolking te verbeteren.

Verhalen en projecten

Geraakt door hun drive om iets te doen voor mensen die het minder hebben, besloot ze de verhalen van die Marokkaanse Nederlanders te vertellen. Dankzij crowdfunding en steun van de Nederlandse ambassade in Marokko, maakte ze de documentaire Als Ik Daar Ben. In de documentaire maken we kennis met Gyzlene, Saïda en Amar en hun projecten: scholen opknappen, hulpmiddelen voor gehandicapten inzamelen en het aanleggen van een waterleiding in een dorpje in de Rif.

Youtube

Dialoog

Na afloop van de documentaire nodigen we het publiek uit om in gesprek te treden met een panel waaraan ook de documentairemaakster zelf zal deelnemen. Om de dialoog aan te gaan over migratie en wat die voor de migranten zelf betekent, over identiteit en je ergens (of op twee plaatsen) thuis voelen.

Lees hier het interview met documentairemaakster Marjolein Veldman in Oneworld en kom hier meer te weten over de docu

Praktisch:

Tijd: welkom vanaf 18u30, start om 19u.

Plaats: NIMAR, 3 Rue Marrakech, Hassan

Taal: documentaire in het Nederlands, Darija en Tarifit, Panelgesprek in het Frans

Aanmelden: graag, via nimar@hum.leidenuniv.nl

Lezing: Als Ik Daar Ben (Documentaire)
Datum: 06 april 2017
Tijd: 19:00 - 21:30
Locatie: NIMAR